Učešće na ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji „OPEN BALKAN“

Učešće na ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji „OPEN BALKAN“

Učešće na ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji „OPEN BALKAN“ 1024 768 predrag

Konsultantska kompanija SEVOI Financial Consulting je učestvovala na Ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji u Skoplju 29.07.2021. godine, koji su organizovale Privredna komora Srbije, Stopanska komora Severne Makedonije i Unija komora Albanije. Na forumu su prisustvovale kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, ali i regionalne i evropske kompanije, kao i predstavnici vlada, finansijskih institucija, univerziteta, međunarodnih delegacija i asocijacija.

Ekonomski forum o regionalnoj saradnji se održao u okviru inicijative četiri slobode („Mini Šengen“), koja podrazumeva dublju ekonomsku integraciju regiona, za sada tri države, Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Inicijativa vodi ka uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta, koje kao prelazni oblik, treba da približi region Evropskoj uniji i ubrza put ka punopravnom članstvu. Zajedničko tržište Zapadnog Balkana zasniva se na principu slobodnog protoka ljudi, roba, usluga i kapitala, upravo kao i jedinstveno tržište Evropske unije.

Na forumu su učestvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev i predsednik Vlade Republike Albanije Edi Rama, koji su predstavili političku i ekonomsku viziju integrisanog regiona. Na zatvaranju oficijalnog dela regionalnog ekonomskog foruma u Skoplju predstavljeno je novo ime i logo „Open Balkan“ tj. „Otvoreni Balkan“.

Na Ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji direktor i vlasnik konsultatske kompanije SEVOI Financial Consulting Nemanja Radović uspešno je održao poslovne sastanke sa privrednicima iz regiona.

Velika nam je čast što smo bili deo istoriskog momenta prilikom potpisivanja tri sporazuma.

    Prijavi se na Newsletter

    Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.