Početna radionica JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”

Početna radionica JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”

Početna radionica JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” 1024 768 Zoran Grubiša

Zaposleni SEVOI Financial Consulting-a na početnoj radionici upoznali su članove Radne grupe i rukovodstvo JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” o budućoj reviziji dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole, implementaciji samog projekta kao i predstojećim koracima naše buduće saradnje.

Utvrđivanjem terminskog plana na početnoj radionici podstičemo efikasnost i kvalitet revizije dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole.

JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” je savremeno, uspešno Preduzeće i lider u oblasti vodosnabdevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda uz obavezu očuvanja životne sredine i širenja svesti o zaštiti životne sredine. Beogradski vodovod godišnje proizvede preko 200 miliona kubnih metara vode u pet proizvodnih pogona: Makišu, Belim vodama, Banovom brdu, Bežaniji i Vinči. Na postrojenjima se prerađuje površinska sirova voda iz toka reke Save i podzemna voda iz njenog priobalja. Najmanje postrojenje Vinča prerađuje površinsku sirovu vodu iz Dunava. Beogradski vodovod je složen vodoprivredni sistem, koji kvalitetnom, zdravstveno ispravnom vodom za piće snabdeva oko dva miliona Beograđana, celokupnu privredu i komunalne sisteme grada. Pored pet proizvodnih pogona, vodovodni sistem, između ostalog, čine i 149 bunara, 34 rezervoara, 35 crpnih stanica i 3.955 kilometara distributivne mreže. Beogradska kanalizacija obuhvata složen tehničko-tehnološki sistem koji se prostire na oko 180 kvadratnih kilometara površine grada. Bavi se prikupljanjem i odvođenjem atmosferskih i upotrebljenih voda, održavanjem kanalizacione mreže, nadzorom, upravljanjem i održavanjem elektromašinskih postrojenja i ekološkim monitoringom zaštite kanalizacionog sistema i recipijenta. Kanalizacioni sistem čine tri retenzije, 52 crpne stanice, 2.198,5 kilometara cevne mreže i 37.601 slivnika.

Zajedničkim radom na reviziji dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole gradimo čvrst temelj ka ostvarivanju svih izazova i usklađivanju sa međunarodnim standardima interne kontrole. Takođe, kvalitetno izrađena revizija dokumentacija sistema Finansijskog upravljanja i kontrole omogućava čvrst temelj za uspostavljanje dobrog načina upravljanja nepravilnostima.

Zahvaljujemo se članovima Radne grupe kao i rukovodstvu na gostoprimstvu i početku uspešne saradnje.

    Prijavi se na Newsletter

    Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.