Dvodnevni in-house seminar JP „Putevi Beograda“

Dvodnevni in-house seminar JP „Putevi Beograda“

Dvodnevni in-house seminar JP „Putevi Beograda“ 1024 768 Zoran Grubiša

SEVOI Financial Consulting održao je dvodnevni in-house seminar namenjen rukovodstvu i zaposlenima u JP „Putevi Beograda“ na temu: „FINANSIJSKO UPRAVLJANJE I KONTROLA (FUK) I UPRAVLJANJE NEPRAVILNOSTIMA“. Učesnici seminara prošli su sa predavačima zakonsku regulativu u Republici Srbiji sa osvrtom na Pravilnik o zajedničkim kriterijumima i standardima za uspostavljanje, funkcionisanje i izveštavanje o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru (Sl. glasnik RS br 89/2019), COSO okvir, vezu interne revizije i sistema finansijskog upravljanja i kontrole u praksi kod korisnika javnih sredstava u Republici Srbiji i upravljanje nepravilnostima u sistemu finansijskog upravljanja i kontrole sa modelom Obrazaca.

Stručni tim SEVOI Financial Consulting izradio je Obrasce za upravljanje nepravilnostima unutar implementiranog sistema finansijskog upravljanja i kontrole. Obrasci su izrađeni na osnovu Smernica za upravljanje nepravilnostima koje je objavila Centralna jedinica za harmonizaciju Ministarstva finansija Republike Srbije i višegodišnje prakse upravljanja nepravilnostima unutar implementiranih sistema FUK-a.

Cilj nam je da pomognemo, olakšamo i prenesemo dugogodišnje iskustvo iz ove oblasti rukovodstvu i  zaposlenima u JP „Putevi Beograda“. Na ovaj način rukovodstvu JP „Putevi Beograda“ se omogućava donošenje efikasnih i efektivnih mera za umanjenje rizika od nepravilnosti i podizanje opšte svesti o upravljanju nepravilnostima.

Neizmerno nam je zadovoljstvo kada imamo priliku da prenesemo učesnicima seminara praktično iskustvo i znanje koje stičemo saradnjom sa brojnim korisnicima javnih sredstava u Republici Srbiji, kada možemo da odgovorimo na svako pitanje i obrazložimo prednosti kvalitetno izrađene dokumentacije sistema finansijskog upravljanja i kontrole čime se omogućava implementacija istog sistema od strane Rukovodioca korisnika javnih sredstava i ostvaruje čvrst temelj za uspostavljanje dobrog načina upravljanja nepravilnostima.

Predavači na dvodnevnom in-house seminaru bili su:

  • Ljubinko Stanojevićdiplomirani ekonomista, ovlašćeni interni revizor u javnom sektoru
  • Nalvedina Rukavinaing.
  • Nemanja Radovićmaster ekonomista

Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa rukovodstvom JP „Putevi Beograda“ koji su prepoznali ove oblasti kao potrebu i efikasan alat za upravljanje.

    Prijavi se na Newsletter

    Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.