POČETNA RADIONICA KULTURNI CENTAR ČAČAK

POČETNA RADIONICA KULTURNI CENTAR ČAČAK

POČETNA RADIONICA KULTURNI CENTAR ČAČAK 1024 768 Zoran Grubiša

Zaposleni SEVOI Financial Consulting-a na početnoj radionici upoznali su Rukovodioca finansijskog upravljanja i kontrole i članove Radne grupe Kulturnog centra Čačak sa ažuriranjem dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole, dinamici ažuriranja kao i predstojećim koracima naše buduće saradnje. Takođe, jasno smo definisali sve procese i procedure Kulturnog centra Čačak.

Kulturni centar Čačak je jedna od ustanova kulture čiji je osnivač Grad Čačak i zauzima važnu ulogu u životu građana, jer svojim kompleksnim i različitim programskim sadržajima zadovoljava većinu kulturnih potreba sugrađana. Kulturni centar Čačak, osnovan kao Dom kulture, je u velikoj meri inicijator i kreator kulturnih navika Čačana. Nalazi se u centru grada, u upečatljivom zdanju od oko 4.000m2 korisne površine, autorskom delu zagrebačkog arhitekte Luja Šverera iz 1970. godine. Ideja o izgradnji i osnivanju Kulturnog centra Čačak rodila se krajem 50-ih godina XX veka, posle ukidanja Gradskog narodnog pozorišta u kome su se održavale i druge gradske svečanosti, književne večeri, predavanja, koncerti. Kao svojevrsni medijator na polju kulture, tadašnji Dom kulture je od početka rada, 3. decembra 1971. godine, do danas, prezentovao ovdašnjoj publici brojne pozorišne i filmske predstave, koncerte, izložbe, književne večeri, tribine, predavanja i mnoge druge sadržaje. Odlukom odbornika Skupštine grada Čačka od 1. decembra 2022. godine ime ustanove je promenjeno u Kulturni centar Čačak.

Kulturni centar Čačak posebnu pažnju posvećuje organizaciji značajnih manifestacija, kao što su: Međunarodni festivala animacije ANIMANIMA, izložbe Dani fotografije u Čačku, izložba Prolećni anale, Likovna kolonija, Dani za dijalog, kao i učešće u mnogim drugim manifestacijama kao što su Noć muzeja, festival Karusel, Priča i mnogi drugi. Pored navedenih aktivnosti Kulturni centar Čačak se bavi i izdavačkom delatnošću, a kao najznačajniji segment ovog dela poslovanja  je časopis za kulturu i umetnost  „Gradac“ čiji je suizdavač. Osim kreiranja i prezentacije kulturnih i umetničkih programa, Kulturni centar Čačak ima izuzetno uspešnu saradnju kako sa ostalim ustanovama kulture Grada Čačka, tako i sa mnogobrojnim međunarodnim institucijama i organizacijama, koja se ogleda kroz zajedničku realizaciju programa.

Neizmerno nam je zadovoljstvo što imamo priliku da prenesemo praktično iskustvo i znanje koje stičemo saradnjom sa brojnim korisnicima javnih sredstava, što možemo da odgovorimo na svako pitanje i obrazložimo obavezu i prednosti sistema Finansijskog upravljanja i kontrole i njegovog redovnog ažuriranja. Zajedničkim radom na ažuriranju dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole gradimo čvrst temelj ka ostvarivanju svih izazova i usklađivanju sa međunarodnim standardima interne kontrole. Takođe, kvalitetno ažurirana dokumentacija sistema Finansijskog upravljanja i kontrole omogućava čvrst temelj za uspostavljanje dobrog načina upravljanja nepravilnostima.

Zahvaljujemo se Rukovodiocu finansijskog upravljanja i kontrole i članovima Radne grupe Kulturnog centra Čačak na gostoprimstvu i početku uspešne saradnje.

    Prijavi se na Newsletter

    Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.