POČETNA RADIONICA BIBLIOTEKA „BRAĆA NASTASIJEVIĆ“ GORNJI MILANOVAC

POČETNA RADIONICA BIBLIOTEKA „BRAĆA NASTASIJEVIĆ“ GORNJI MILANOVAC

POČETNA RADIONICA BIBLIOTEKA „BRAĆA NASTASIJEVIĆ“ GORNJI MILANOVAC 1024 768 Zoran Grubiša

Zaposleni SEVOI Financial Consulting-a na početnoj radionici upoznali su direktora, Rukovodioca finansijskog upravljanja i kontrole i članove Radne grupe biblioteke „Braća Nastasijević“ o važnosti izrade dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole i implementaciji samog projekta, dinamici izrade kao i predstojećim koracima naše buduće saradnje. Takođe, jasno smo definisali sve procese i procedure biblioteke „Braća Nastasijević“.

Utvrđivanjem terminskog plana na početnoj radionici podstičemo efikasnost i kvalitet izrade dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole.

Biblioteka „Braća Nastasijević“ nalazi se u centru Gornjeg Milanovca, u zgradi Okružnog načelstva, u narodu poznatoj kao Stari sud. Kao najstarija ustanova kulture u gradu, u godini 2017. biblioteka obeležava 160 godina rada i postojanja. Od svog zametka do današnjih dana, ustanova je prošla kroz različite faze razvoja počevši od varoškog čitališta do savremene biblioteke koja svojim korisnicima omogućava pristup znanju i podacima, kako u starom, papirnom formatu tako i elektronskim i digitalnim izvorima.

U svom fondu biblioteka sadrži oko 100.000 bibliotečkih jedinica, a to podrazumeva i monografske i serijske publikacije, i knjižnu i neknjižnu građu, a ta građa raspoređena je, obrađena i smeštena po standardima u: pozajmno odeljenje za odrasle, odeljenje za decu, naučno, zavičajno, odeljenje serijskih publikacija, stranu knjigu i četiri izdvojena odeljenja (na Rudniku, u Vraćevšnici, Pranjanima i Brđanima).

Biblioteka je od februara 2017. godine punopravna članica COBISS-a što omogućuje vidljivost sadržaja našeg fonda stručnim i naučno-istraživačkim radnicima, a digitalizacijom pratimo savremene tokove razvoja u bibliotečkoj delatnosti.

Biblioteka „Braća Nastasijević“ po sistematizaciji je javna narodna biblioteka i cilj njenog postojanja su zadovoljni korisnici kojih iz godine u godinu ima više.

Neizmerno nam je zadovoljstvo što imamo priliku da prenesemo praktično iskustvo i znanje koje stičemo saradnjom sa brojnim korisnicima javnih sredstava, što možemo da odgovorimo na svako pitanje i obrazložimo obavezu i prednosti sistema Finansijskog upravljanja i kontrole. Zajedničkim radom na izradi  dokumentacije sistema Finansijskog upravljanja i kontrole gradimo čvrst temelj ka ostvarivanju svih izazova i usklađivanju sa međunarodnim standardima interne kontrole. Takođe, kvalitetno izrađena dokumentacija sistema Finansijskog upravljanja i kontrole omogućava čvrst temelj za uspostavljanje dobrog načina upravljanja nepravilnostima.

Zahvaljujemo se direktoru, Rukovodiocu finansijskog upravljanja i kontrole i članovima Radne grupe biblioteke „Braća Nastasijević“ na gostoprimstvu i početku uspešne saradnje.

    Prijavi se na Newsletter

    Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.