ISO 37001:2016

Školovanje namenjeno Rukovodiocima (top menadžment) svih pravnih sistemima na temu Upravljanje sistema antikorupcije po međunarodnoj normi ISO 37001:2016

SEVOI Financial Consulting organizuje trodnevna školovanja namenjena Rukovodiocima u svim pravnim sistemima na temu Upravljanje sistemom antikorupcije po normi ISO 37001:2016. Međunarodni standard ISO 37001:2016 može se primeniti na male, srednje i velike organizacije u svim sektorima, uključujući državni, javni, privatni i neprofitni sektor.

Međunarodna organizacija za standardizaciju ISO u oktobru 2016. godine objavila je normu ISO 37001:2016 pod nazivom Sistem upravljanja antikorupcijom. Usaglašenost sa ovim međunarodnim standardom ne može garantovati da se podmićivanje nije dogodilo ili da se neće dogoditi u odnosu na organizaciju, budući da nije moguće u potpunosti eliminisati rizik od podmićivanja. Međutim, ovaj međunarodni standard može da pomogne organizaciji da implementira razumne i proporcionalne mere koje su osmišljene za prevenciju, otkrivanje i preduzimanje mera u vezi  podmićivanja.

Prema antikoruptivnom rejtingu zemalja Zapadnog Balkana, usvajanje norme ISO 37001:2016 ubrzalo bi njihov put razvoja i ulaska u Evropsku uniju. Implementacijom i školovanjem kadrova po normi ISO 37001:2016 organizacija dobija visok potencijal za umanjenje korporativnog rizika i troškova u vezi sa pojavom podmićivanja obezbeđujući fleksibilan poslovni okvir kojim se sprečava svaki vid korupcije.

Osnovni cilj stručnog tima predavača SEVOI Financial Consulting je da kroz školovanje polaznicima omogući sagledavanje šire slike korupcije u svetu, da se upoznaju sa normom ISO 37001:2016 i njenim zahtevima, metodologijom njene implementacije kao i benefitima implementiranog sistema. Takođe, jedan od ključnih ciljeva školovanja je da se omogući bolja spoznaja obaveza Rukovodilaca.

Školovanjem zaposlenih u organizaciji, norma ISO 37001:2016 postaće korisno merilo za male, srednje i velike organizacije u svim sektorima, uključujući državni, javni, privatni i neprofitni sektor pri izradi efikasnog sistema upravljanja antikorupcijom.

Implementacijom međunarodne norme ISO 37001:2016 i školovanjem kadrova organizacija dokazuje poslovnoj okolini, društvu i svim potencijalnim partnerima svoju nameru poslovanja na etičan i transparentan način.

    Prijavi se na Newsletter

    Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.